skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com

GARCIA FAURA intervé en la renovació d’equipaments i la millora energètica de l’illa de serveis del Mercat de la Sagrada Família

L’Ajuntament de Barcelona està duent a terme la reordenació i millora de l’eficiència energètica del Mercat de la Sagrada Família i la resta d’equipaments públics de l’illa situada entre els carrers Padilla i Mallorca, al districte de l’Eixample de la capital catalana.

El consistori barceloní ha engegat la rehabilitació integral de l’illa compresa entre els carrers Mallorca, Padilla i Provença, uns 8.107 metres quadrats de superfície on hi ha diversos equipaments com el Mercat de la Sagrada Família, un casal de la gent gran, un altre infantil, un centre cívic i una biblioteca. La reforma busca reconnectar el barri amb el jardí interior de l’illa i els equipaments entre si, reorganitzar els usos de l’edifici de serveis i minimitzar l’impacte ambiental del conjunt d’equipaments.

Els treballs s’han dividit en dues actuacions diferenciades i GARCIA FAURA intervé en totes dues.

Pel que fa a la remodelació del Mercat de la Sagrada Família, el principal objectiu dels treballs és l’optimització de l’energia, per la qual cosa s’instal·larà una nova coberta sostenible i amb plaques fotovoltaiques amb la qual s’espera reduir la radiació solar directa entre un 10 i un 20%. Es fabricaran i instal·laran una sèrie de mòduls per als sistemes de ventilació de la coberta, formats per lames i finestres integrades d’obertura motoritzada. També s’hi executarà una façana de mur cortina, de 450 metres quadrats, i d’altres intervencions com envidriaments, folrats metàl·lics o cobertures de panell sandvitx.

Pel que fa a la zona d’equipaments socials, GARCIA FAURA executarà 850 metres quadrats de murs cortina, que duran integrats una cinquantena de mòduls de balconeres i vidrieria fixa. També es fabricaran i instal·laran vuit portes d’accés d’obertura automàtica i una sèrie de revestiments exteriors en façana.

Amb aquestes obres s’espera una reducció de la demanada de climatització d’un 25%, a més d’una millora de l’absorció acústica, l’arranjament del passatge que uneix el barri amb la plaça interior i la reordenació dels usos dels serveis de l’illa.

Back To Top