skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
GARCIA FAURA, En Plena Reforma De L’edifici Estel De Barcelona

GARCIA FAURA, en plena reforma de l’edifici Estel de Barcelona

Durant més d’una dècada, aquest immoble situat a l’Eixample va estar abandonat, després que deixés de ser la seu de Telefónica. Ara s’està convertint en un complex d’oficines d’última generació amb la participació de GARCIA FAURA.

L’edifici Estel es va construir el 1975 al districte barceloní de l’Eixample, concretament a l’illa compresa entre els carrers Calàbria, Viladomat i Mallorca, amb l’entrada principal a l’avinguda Roma. Va ser la seu de Telefónica fins al 2011, quan l’operadora es va traslladar al districte de Sant Martí.

Ara, de la mà del projecte arquitectònic del despatx Blanch + Conca Arquitectura, els més de 40.000 metres quadrats de l’immoble s’estan convertint en un complex d’oficines d’última generació i altres espais com auditori, sales de reunions i per a esdeveniments, gimnàs i àrees d’entreteniment i socialització.

A la planta baixa hi haurà locals comercials i de restauració. A més, l’edifici comptarà amb prop de 8.000 metres quadrats de terrasses i enjardinaments.

Un dels punts forts del remodelat edifici Estel serà el seu posicionament en eficiència energètica. De fet, s’espera que el 35% del consum energètic de l’edifici provingui de fonts netes, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

El complex aspira a les màximes certificacions en sostenibilitat i benestar com els LEED Platinum, WELL Platinum, SmartScore Platinum, WidesCore Platinum o Zero Net Carbon. Una contribució fonamental per a aquest posicionament serà aportat per les façanes i tancaments del nou immoble.

Treballs de GARCIA FAURA

En aquest projecte, GARCIA FAURA construirà i instal·larà 6.100 metres quadrats de mur cortina amb sistema SG i una doble pell amb lames d’alumini d’extrusió especial, 3.272 metres quadrats de mur cortina amb tapetes, i una lluerna de 170 metres quadrats al pati.

Els principals treballs, però, seran a la façana principal de l’avinguda Roma, on s’instal·larà un mur cortina en forma d’escates, resseguint la volumetria de l’edifici. Alhora, es dona forma a una pell exterior treballada de forma exclusiva per l’Oficina Tècnica de GARCIA FAURA per alleugerir la façana i buscar la simplicitat que necessitava el projecte arquitectònic.

Aquest mur cortina es compon de dos perfils verticals de grans dimensions i lames horitzontals creades per perfils d’alumini desenvolupats especialment per al projecte. A més, els ancoratges i els elements de fixació de la pell exterior, creats amb estructura de ferro per suportar adequadament el pes dels perfils d’alumini, mantenen la màxima simplicitat del projecte. La part baixa d’aquesta pell exterior, a més, presenta un disseny corbat que ha fet encara més complex el seu desenvolupament, però que permeten conferir encara més singularitat a la façana.

A més a més, els perfils verticals de la part baixa de la pell de la façana principal de l’edifici Estel són corbats, cosa que dona més volum a la façana, separant-se fins a dos metres de la cara exterior del mur cortina.

Back To Top