skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
GARCIA FAURA Rehabilita L’edifici Central Del Consorci De La Zona Franca De Barcelona Per Fer-lo Més Eficient Energèticament

GARCIA FAURA rehabilita l’edifici central del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per fer-lo més eficient energèticament

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha confiat en GARCIA FAURA per a l’adaptació del seu edifici central als actuals requisits en matèria d’eficiència energètica. La companyia ha adaptat els seus processos productius per minimitzar l’impacte ecològic en aquesta obra.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és l’entitat que gestiona el polígon industrial de la Zona Franca i la seva zona duanera. Dues de les seves principals funcions són la promoció d’activitat econòmica a la ciutat i afavorir la projecció de la capital catalana en els àmbits firal, logístic i immobiliari.

L’entitat ha projectat l’adaptació del seu edifici central d’oficines, construït el 2001, per fer-lo més eficient energèticament, projecte en el qual participa GARCIA FAURA. Per al desenvolupament d’aquest projecte, la companyia ha fet una adaptació específica del sistema de gestió ambiental del Consorci adaptada als requeriments de l’obra.

En aquest sentit, s’han prioritzat materials amb el màxim percentatge de producte reciclat, s’han reduït els embalatges d’un sol ús, i s’ha desenvolupat un pla d’optimització de transports i trajectes de la fàbrica a l’obra que permet reduir el volum d’emissions de diòxid de carboni.

Mur cortina i tancaments amb material reciclat

En concret, els treballs de GARCIA FAURA consisteixen en el desmuntatge de la façana actual de l’edifici central del Consorci per instal·lar-hi 2.500 metres quadrats de mur cortina formats per vidrieria d’altes prestacions tèrmiques i acústiques, i perfils d’alumini reciclat en un 75% provinent del postconsum.

GARCIA FAURA també desenvolupa, fabrica i instal·la a l’edifici central del Consorci 65 unitats de tancaments d’alumini integrats a la façana i connectats a un sistema de control de seguretat i de meteorologia. Així, els tancaments s’obriran o es tancaran automàticament en funció del temps exterior.

Finalment, s’instal·laran sis unitats de portes d’accés, el folrat de façana amb panell sandvitx i els voladissos en el conjunt de l’estructura, a més de desenvolupar altres tasques especialitzades dins els treballs globals de rehabilitació de l’edifici.

Back To Top