skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
GARCIA FAURA Desenvolupa Una Innovadora Façana Modular Per A Un Complex Residencial A Sant Quirze Del Vallès

GARCIA FAURA desenvolupa una innovadora façana modular per a un complex residencial a Sant Quirze del Vallès

GARCIA FAURA ha format part de l’equip desenvolupador d’un prototip de façana modular innovadora i multifuncional que s’ha instal·lat en un complex de 30 habitatges socials a Sant Quirze del Vallès. L’actuació forma part d’un projecte liderat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i dissenyat per l’estudi d’arquitectura Pich-Aguilera dins el projecte europeu PlugnHarvest.

L’acció parteix dels treballs de rehabilitació energètica d’un edifici d’habitatges en forma d’U construït el 2003 i que patia problemes d’humitats, de confort tèrmic i de trencament de peces d’acabat en les tres façanes ventilades que donen al carrer, per la qual cosa es va decidir emprendre obres de millora.

La promoció és propietat d’Incasòl i gestionada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), entitat sòcia del projecte europeu PlugnHarvest, el qual promou que les administracions públiques siguin exemple de transformació social i ambiental i implementin projectes orientats al desenvolupament sostenible.

Davant d’aquest repte, l’estudi d’arquitectura Pich-Aguilera va redactar un projecte de renovació en col·laboració amb l’AHC a partir d’una solució constructiva i tecnològica de façana dinàmica innovadora.

GARCIA FAURA ha estat la responsable del desenvolupament del prototip, el seu test en un laboratori d’assajos i, un cop validada la solució, el seu disseny de producció, la fabricació de mòduls i l’execució dels treballs de renovació de façana i instal·lació. El projecte ha estat parcialment subvencionat amb els fons europeus Horizon 2020.

Un exemple per a altres projectes

Amb el projecte de l’AHC i Pich-Aguilera, GARCIA FAURA ha desenvolupat un disseny que no només resol les patologies de la façana de l’edifici, sinó que també permetrà reduir l’elevat consum energètic i, al mateix temps, reduir la factura elèctrica dels habitatges de lloguer social.

I és que el disseny del nou sistema de façana (que serà extrapolable a altres projectes de rehabilitació) integra una sèrie de mesures per a la reducció de la demanda energètica i l’increment de l’ús i la producció d’energies renovables, fins al punt de permetre distribuir l’energia sobrant.

Back To Top