skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
Mur Cortina I Tancaments De GARCIA FAURA Al Nou Edifici De La Massana

Mur cortina i tancaments de GARCIA FAURA al nou edifici de La Massana

 

L’Ajuntament de Barcelona promou la construcció de la nova seu del centre municipal d’Art i Disseny de la ciutat, que s’alça a la Plaça de a Gardunya, darrere del Mercat de la Boqueria. El nou edifici, d’11.000 metres quadrats, permetrà obrir l’escola a la resta de la ciutat, amb sales d’exposicions i espais per a activitats culturals.

 

El projecte és obra de l’estudi d’arquitectura de Carme Pinós i s’estructura en dos blocs: el primer, amb façana a la plaça de la Gardunya, acollirà els tallers i la sala d’actes, mentre que el segon, que dóna al carrer de l’Hospital, es destina a aules, despatxos i biblioteca. Des del punt de vista estructural, la zona de tallers es caracteritza pels grans voladissos i per la solució singular dels forjats, els quals quedaran vistos parcialment. La segona zona, en canvi, es construeix amb un sistema de pilars i forjats amb llosa massissa de formigó armat. L’edifici està dissenyat amb una sèrie de terrasses de diferent mida, a més d’una coberta situada a la planta cinquena que permetrà la realització de diferents activitats a l’aire lliure.

 

GARCIA FAURA ha rebut l’encàrrec de fabricar i instal·lar els gairebé 2000 metres quadrats de tancaments d’alumini, un total de 170 portes i finestres d’altes prestacions tècniques, i amb una estètica esvelta i un disseny contemporani. Aspectes que s’han tingut especialment en compte en aquest projecte, tractant-se d’un edifici destinat a la formació de les arts i el disseny. Els treballs es completen amb l’execució d’una zona de mur cortina i una altra dotada de proteccions solars mitjançant tubs d’alumini.

 

La nova seu de l’Escola Massana té un pressupost global d’11,5 milions d’euros i un període d’execució de 18 mesos.

Back To Top