skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com

La façana com a contribució a edificis amb certificació LEED

Contribuir a una construcció respectuosa amb el medi ambient és una de les prioritats de GARCIA FAURA. Per això les façanes que desenvolupa l’empresa poden convertir-se en peça clau per a edificis que volen aconseguir la certificació LEED, una de les més importants del món a l’hora de garantir que les construccions són considerats edificis verds.

La certificació LEED (Lideratge en Energia i Disseny Ambiental, en les seves sigles en anglès) és de caràcter voluntari i s’aplica a immobles tant de nova construcció com a rehabilitats, de tota classe d’ús, fins i tot a barris sencers.

Es tracta d’un conjunt de normes i requisits que certifiquen que l’edifici en qüestió és sostenible, compatible amb els estàndards d’ecoeficiència, mitjançant la puntuació en cinc categories: sostenibilitat, estalvi d’aigua, energia i atmosfera, materials i recursos, i qualitat ambiental dels interiors.

Juntament amb una categoria extra, sobre innovació en els dissenys de l’edifici, s’elabora una taula que permet obtenir un dels quatre nivells del certificat: el certificat LEED pròpiament dit, el més baix, seguit dels certificats Plata, Or i Platí.

GARCIA FAURA pot contribuir d’una manera decisiva a la sostenibilitat en l’edificació, especialment amb les seves façanes. Es tracta d’uns elements que contribueixen a la sostenibilitat d’uns edificis que redunden en el confort i la salut de les persones en espais de tota mena. I, a més, amb estalvi energètic i econòmic.

L’elecció i disseny d’una correcta solució tècnica per a la façana d’un edifici pot millorar substancialment l’eficiència energètica d’aquest, tant en prestacions tèrmiques com solars. La combinació d’aquesta solució de façana amb altres elements de valor afegit que afavoreixin l’estalvi energètic poden ser fonamentals a l’hora de determinar el grau de sostenibilitat de l’edifici.

GARCIA FAURA s’ha especialitzat en el desenvolupament d’aquest tipus de solucions tècniques per a façanes, gràcies al seu equip d’enginyers especialitzats, que treballen conjuntament amb els enginyers constructius i els arquitectes dels projectes que executa l’empresa.

De fet, GARCIA FAURA ha participat en la construcció de diversos edificis que ja compten o estan tramitant la certificació LEED, com les oficines de Diagonal 191 i 525 de Barcelona, la Torre Colonial de la plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat, o una promoció corporativa al carrer Selva de Mar de la capital catalana.

Back To Top