skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
Inaugurada L’estació De Tren De Gavà

Inaugurada l’estació de tren de Gavà

Les actuacions, que han representat una inversió de més de 5 milions d’euros, han inclòs la remodelació integral de l’antic edifici de viatgers i les andanes, així com la construcció de dos passos inferiors. GARCIA FAURA ha estat l’empresa encarregada de fabricar i instal·lar totes les finestres i vidrieres així com del seguiment tècnic de l’obra en el conjunt de tancaments, a través de la seva oficina tècnica.

El 22 de març s’inaugurava la nova estació de tren de Gavà, remodelada pel Ministeri de Foment, a través d’ADIF, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà. GARCIA FAURA ha fabricat i instal·lat el conjunt de finestres de tot l’edifici central de viatgers, construït a finals del segle XIX i que s’ha reformat de manera integral. S’ha actuat en planta baixa i primer pis, amb la renovació de tots els tancaments interiors i exteriors. La perfileria d’alumini utilitzada és la sèrie Cor60 de Cortizo. Un sistema amb trencament de pont tèrmic que ofereix unes molt bones prestacions d’aïllament tèrmic i acústic, fonamentals en un espai de gran trànsit de persones i tant exposat als nivells acústics provocats del pas dels trens.

Les actuacions també han inclòs un conjunt de treballs per modernitzar les instal·lacions destinades als clients i adaptar-les a les actuals necessitats de l’explotació ferroviària. D’aquesta forma, s’ha ampliat la superfície de l’edifici de viatgers fins els 295 m2, en els que es distribueixen els serveis de taquilles i atenció a l’usuari, màquines autovenda, serveis adaptats a persones amb discapacitat i controls d’accés.

De forma paral·lela, s’ha construït un nou tancament integral mitjançant la col·locació de tanques perimetrals en tot el recinte de l’estació per incrementar els nivells de seguretat de les instal·lacions ferroviàries. A banda del conjunt de portes i finestres, GARCIA FAURA ha instal·lat també la passarel·la de connexió entre l’antic edifici històric i aquest nou espai de serveis, així com les vitrines d’atenció al públic i venda de bitllets.

Les actuacions en el conjunt de l’estació han permès eliminar barreres arquitectòniques, incrementar els nivells de seguretat i augmentar els estàndards de qualitat i confort per als més d’11.000 usuaris diaris d’aquesta estació de la línia R2 sud. Entre les actuacions més destacades, figura la construcció de dos passos inferiors entre andanes, situats a banda i banda de l’edifici de viatgers i que permetin garantir la universalitat en els accessos i la mobilitat en les instal·lacions, i canalitzar el flux de viatgers.

Inauguraci estaci de tren de Gav

Back To Top