skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
GARCIA FAURA Intervé En El Futur Complex D’oficines Més Sostenible De Barcelona

GARCIA FAURA intervé en el futur complex d’oficines més sostenible de Barcelona

En el 22@, el districte tecnològic de Barcelona que vol ser un pol d’atracció empresarial, s’està aixecant l’edifici Smart, el complex d’oficines cridat a ser el més sostenible de la capital catalana, un referent en sostenibilitat i eficiència energètica. I en això, la intervenció de GARCIA FAURA serà clau.

En una superfície de 25.000 metres quadrats s’estan construint els dos edificis que constituiran el complex Smart: un d’ells de 12 plantes i l’altre de 9. GARCIA FAURA hi realitzarà 8.900 metres quadrats de mur cortina de tipus Stick i 1.100 metres quadrats de tancaments d’alumini de diferents tipologies.

A més, l’empresa també hi farà una intervenció tècnica en revestiments i acabats d’altes prestacions com 7.200 metres quadrats de revestiments ceràmics (aplacat, baguettes, lames…), 1.000 metres quadrats de vidres fotovoltaics i 500 metres quadrats de revestiment Euronit.

Tot plegat ha de contribuir a què l’Smart acrediti la seva sostenibilitat amb el certificat LEED 4, un segell gestionat per una entitat nord-americana que promou valors d’eficiència energètica en la construcció com l’estalvi energètic, la gestió dels residus o els materials usats, entre altres.

En aquest sentit, s’espera que l’Smart aconsegueixi un 10% en la reducció d’emissions de CO2 o la generació d’energia a través de la captació de la llum del sol pels vidres de les finestres. També vol obtenir el 75% de la gestió sostenible dels residus, un 32% d’estalvi energètic i un 45% en el consum d’aigua.

Confort per a les persones usuàries d’un complex intel·ligent

Una altra certificació que pretén aconseguir el complex és el Well Platinum de salut i confort de les persones usuàries de l’Smart. El segell valora aspectes com la qualitat de l’aigua, la il·luminació o els filtres del sistema de ventilació.

Per si això encara fos poc, el complex es connectarà a Districlima, una xarxa urbana per a la generació de calefacció, aire condicionat i aigua calenta sanitària a partir del vapor de la valoració energètica dels residus.

Finalment, cal destacar que l’Smart serà un complex intel·ligent. És a dir, que a través d’una aplicació al mòbil es podrà reservar plaça d’aparcament, una sala per a conferències o reunions, o bé entrar a les oficines, entre altres accions.

Back To Top