skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
Finestres De GARCIA FAURA Per A Un Edifici Finalista Dels Premis FAD

Finestres de GARCIA FAURA per a un edifici finalista dels Premis FAD

GARCIA FAURA ha participat en la construcció de 79 habitatges de protecció oficial a Sant Boi de Llobregat. Es tracta d’un edifici finalista als Premis FAD d’Arquitectura 2020 gràcies a la incorporació de patis i espais comunitaris com a solució a la impossibilitat de fer balcons.

Per a aquest projecte, GARCIA FAURA ha fabricat i instal·lat 1.100 metres quadrats de tancaments d’alumini i vidre. Un projecte en el qual les finestres adopten un caràcter important, ja que precisament l’edifici està dissenyat de tal manera que totes les sales d’estar i tots els dormitoris de tots els apartaments són exteriors. Així, l’entrada de llum natural esdevé senyal d’identitat del seu confort interior.

Els tancaments s’han desenvolupat amb perfileria d’alumini amb trencament de pont tèrmic i vidres de bones prestacions tècniques. D’aquesta manera es contribueix a un bon nivell de benestar, plenament compatible amb els costos de construcció del projecte, de caràcter públic i destinat a habitatge protegit.

I és que, tot i el pressupost era ajustat, el projecte ha creat habitatges amb molta llum, amb espais interiors per a tot el veïnat oberts a l’exterior, uns espais que es converteixen en llocs de transició entre la llar i el carrer. Totes les sales d’estar i els dormitoris dels habitatges són exteriors, mentre que els accessos, les cuines i els banys donen a quatre corredors que serveixen només a quatre habitatges cada un.

De fet, aquesta pot ser una de les tendències arquitectòniques en temps d’incertesa sanitària com l’actual de la covid-19. Si, tal com preveuen els experts, és possible que hi hagi rebrots de la malaltia i, per tant, possibles nous confinaments, els edificis hauran d’estar preparats per a oferir espais d’aire i llum, precisament com aquest en el que ha participat GARCIA FAURA.

Back To Top