skip to Main Content
+34 93 662 14 41 info@garciafaura.com
Construcció A Mataró De La Nova Escola Marta Mata

Construcció a Mataró de la nova escola Marta Mata

GARCIA FAURA ha començat aquest estiu els treballs de disseny i fabricació dels tancaments del nou centre educatiu de Mataró, una obra llargament reivindicada per la comunitat educativa de la capital del Maresme. L’empresa fabrica i instal·la per la concessionària de l’obra, COMSA-EMTE, una vuitantena de finestres practicables i corredisses en sistema amb trencament de pont tèrmic, que sumen un total de 600 metres quadrats. A banda, els treballs es completen amb la instal·lació de 900 metres quadrats de panells de façana de tipus sandvitx.

Els terrenys on es construeix el nou equipament ocupen una superfície de 7.869 m². L’escola, de dues línies, té forma d’L, amb una alçada de planta baixa més un a la part més alta del terreny i de planta baixa més dos a la part baixa per adaptar-se al desnivell. El segment de l’ela més curt correspondrà a l’edifici d’educació infantil i se situa a la part més alta de la parcel·la, de manera que les aules tinguin orientació sud-est. El segment més llarg de l’ela, alineat amb el carrer d’Aristòtil, serà per a primària, les dependències per al professorat, la cuina i d’altres serveis.

Els patis de jocs se situen a dues cotes diferents. El pati de primària i la pista esportiva ocupen la part més baixa del solar, en contacte amb la futura situació del carrer de Sòcrates, mentre que el pati d’infantil se situa a la cota superior, a la part alta de la parcel•la. El cos del gimnàs és perpendicular a l’edifici principal de l’escola, es situa a la cota del pati inferior i actua com a transició entre els dos patis.

L’equipament tindrà una superfície total construïda de 4.087 m² en plantes baixa, 1a i 2a, mentre que les pistes poliesportives i els patis ocuparan una superfície urbanitzada de 3.546 m². El projecte és obra del despatx Ramón Sanabria, arquitectes associats. La inversió prevista per la Generalitat en la construcció i posada en marxa de l’escola és de 5,19 milions d’euros. L’escola s’aixecarà en dues fases: primer està previst construir l’edifici destinat als alumnes d’infantil (P3-P5) perquè aquests puguin traslladar-s’hi abans del Nadal de 2012. La resta de l’escola es preveu que estigui acabada pel juny de 2013.

Back To Top